Állatvédelem

2023.06.23. 19:55

Ötven kutyát kellett kimenekíteni egy szolnoki pincéből

Az elmúlt időszakban a korábbinál jóval több állatvédelmi bejelentés futott be a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal illetékeseihez. Szolnokon nemrég körülbelül ötven kutyát kellett kimenekíteniük a szakembereknek egy pincéből – olvasható a vármegyei kormányhivatal tájékoztatójában.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Megtízszereződött az állatvédelmi bejelentések száma Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében – hangzott el dr. Széphalmi Éva vármegyei főállatorvos előadásában, aki az ebtartás helyzetéről tartott tájékoztatót Szolnokon. 

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal arról is beszámolt, hogy mindennapi feladatot jelent a szakembereknek az illegális szaporító-telepek felszámolása, és az illegális kutyakereskedők elleni küzdelem.

Mindemellett gyakran szembesülnek a szakemberek szörnyű tartási körülményekkel. Nemrég Szolnokról körülbelül ötven kutyát menekítettek ki egy pincéből – adta hírül a kormányhivatal. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában