Két fürdőhely kiváló minősítést kapott

2023.06.18. 11:30

Szabadstrandok: öt helyen is csobbanhatunk ezen a nyáron a Tisza vármegyei szakaszán

Ezen a nyáron is öt természetes fürdőhely várja majd a strandolókat a Tisza partján Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében. Kiváló, illetve jó minősítéséket kaptak a strandok.

G. SZ.

Idén is csobbanhatunk majd a jó minősítést kapott szolnoki szabadstrandon

Fotó: Mészáros János

Fürdővízhasználati engedélyt kapott az abádszalóki, a tiszafüredi, a szolnoki, a tiszapüspöki és a nagykörűi szabadstrand – adta hírül a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal.

A hivatal közleményében részletezte, hogy a természetes fürdővizek minősítése négy év fürdővíz-vizsgálati eredményei alapján történik. Ez alapján:

  • Abádszalók és Tiszafüred fürdővíz-minősége hosszú évek óta kiváló;
  • Szolnok és Tiszapüspöki pedig jó minősítést kapott.

Kitértek arra is, hogy a Nagykörűi Tiszai Szabadstrandot tavaly rögzítették a népegészségügyi főosztály nyilvántartásába, ezért még nem rendelkezik minősítéssel. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne ellenőriznék a strand vizét, tavaly például a vizsgált paraméterek tekintetében nem volt kifogásolható vízmintával dolguk, ráadásul az infrastruktúra is kellő igényességgel lett kiépítve a település strandján.

Mindez tehát azt jelenti, hogy Abádszalók, Tiszafüred, Szolnok és Tiszapüspöki mellett Nagykörűben is mindenki bátran csobbanhat majd egy-egy meleg forró nyári napon.

A kormányhivatal közleménye kitért arra is, hogy az engedélyezett természetes fürdővizek minőségének monitorozása az idei szezonban is folyamatos lesz.

Fontos, hogy a nem kijelölt helyeken való fürdőzést továbbra sem javasolják a szakemberek, mivel ezeken a helyszíneken a víz minőségét nem ellenőrzik, illetve a közegészségügyi feltételeik – ilyen például a zuhanyzó, az illemhely vagy az elsősegélynyújtó hely – sem biztosítottak, nem utolsósorban pedig az ismeretlen, előre fel nem mért helyszíneken való fürdőzés fokozottan balesetveszélyes lehet!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában