Ponthatárok

2023.07.27. 11:01

A gyógypedagógia szak a legnépszerűbb Jászberényben

Közel 1300-an jelentkeztek az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusára, 420-an az első helyen jelölték meg a jászsági intézményt. A többség, 325 diák, a felvételi eljárás során megszerzett pontjaik alapján felvételt nyert.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció

Fotó: Ádám János

A 2023. évi általános felvételi eljárás során összesen 1276 jelentkezést nyújtottak be az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusára.

– A jelentkezők közül 420 fő első helyen jelölte meg valamelyik általa választott képzésünket, melyből a vonalhúzást követően összesen 325 fő nyert felvételt – tájékoztatott dr. Varró Bernadett főigazgató megbízásából Majorné Csikós Márta oktatási csoportvezető. 

Szakonként a következő bontásban: az alapképzések közül óvodapedagógusként 63, tanítóként 43, gyógypedagógia szakon 119, csecsemő- és kisgyermeknevelőként 32 fő kezdheti meg tanulmányait. A közösségszervezés alapszakra 11-en nyertek felvételt, programtervező informatikusként 26-an kezdenek. A felsőfokú szakképzések közül a programtervező informatikus (fejlesztő) szakát 16-an választották. Szociálpedagógia mesterképzésre 15 fő jutott be.  

Megtudtuk, amennyiben a felvételi eljárás során nem sikerült bejutnia a jelentkezőnek egyetlen általa megjelölt képzésre sem, vagy egyáltalán nem jelentkezett idén sehová, akkor lehetősége lesz pótfelvételi eljárás keretében jelentkezést benyújtania.

– A pótfelvételi az előzetes információk alapján július 28-án indul, ahol várhatóan pedagógusképzés, valamint az informatika képzési területen is hirdetünk állami ösztöndíjas szakokat – tette hozzá az oktatási csoportvezető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában