Magyarok Kenyere Program

2023.07.26. 19:30

Búzagyűjtő rendezvénynek ad otthont Újszilvás

Újszilvás rendezi meg szombaton a Magyarok Kenyere Program Pest vármegyei búzagyűjtő eseményét. Az önkormányzat Facebook-posztjában úgy fogalmazott: a program nemzeti összetartozásunk méltó jelképe.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Pest Vármegyei és Fővárosi Szervezete július 29-én (szombaton) a faluban tartja meg a Magyarok Kenyere Program Pest vármegyei búzagyűjtő eseményét. A rendezvénynek délelőtt 10 órai kezdettel a Sportcentrum (Sport utca 9.) ad otthont – jelentette be közösségi oldalán a polgármesteri hivatal.

A kezdeményezés hátteréről azt írták, hogy a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program 2011-ben azzal a szándékkal indult, hogy nemzeti összetartozásunk méltó jelképével, a kenyérrel buzdítson az összefogásra. Ahogyan a 15 millió búzaszem egyesül a kenyérben, úgy alkot egységet a 15 millió magyar is a nemzetben. A program keretében Magyarország egész területéről és a Kárpát-medence magyarok lakta településeiről ajánlanak fel búzát a gazdálkodók magyar gyermekeket segítő szervezeteknek, határainkon innen és túl – közölték. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában