Szoljon podcast

2023.07.14. 17:25

Egy hétig menetgyakorlatoztak a táborlakó kiskadétok Szászberken – galériával és videóval

Tizenkettőtől tizenöt éves diákoknak szerveztek honvédelmi tábort, melyet a Magyar Honvédség 3. Területvédelmi Ezred Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei 68. vitéz Horgos Dezső Területvédelmi Zászlóalj hivatásos, szerződéses és tartalékos állománya bonyolított le. Pénteken hírportálunk is bepillanthatott a kiskadétok mindennapi életébe.

Mészáros Géza

Fotó: Mészáros János

Tizenkettőtől tizenöt éves diákoknak szervezett, harcos tematikájú honvédelmi táborban jártunk pénteken Szászbereken. És miután e napon tartották az egyhetes esemény táborzáró napját, így a kis kadétok szülei is meglátogatták gyermekeiket. A büszke apukák és anyukák párás szemekkel figyelték, hogy egy mindössze pár napos rendre, fegyelemre, szófogadásra, türelemre és egyéb hasznos készségre nevelő bentlakásos otthon milyen változásokat eredményez kamaszodó gyermeküknél...

A szászbereki honvédelmi tábort a Magyar Honvédség 3. Területvédelmi Ezred Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei 68. vitéz Horgos Dezső Területvédelmi Zászlóalj hivatásos, szerződéses és tartalékos állománya bonyolította le. A huszonhét hallgatót négy – Alpha, Bravo, Charlie, Delta elnevezésű – csoportba sorolták, és a sátraikat is e katonai abc-jelekkel látták el. Kovács Imre ezredes, az MH 3. Területvédelmi Ezred parancsnoka elmondta, manapság már harminc százalékos a lányok aránya egy-egy ilyen honvédelmi táborban, ezúttal azonban csak egyetlen „fehér holló”, a Pomázról érkezett Hajdú Boglárka képviselte a cseppet sem gyengébbik nemet a csapatban.

Bogit azonban mindez nem zavarta. 

A fiúk közül is lehet barátokat szerezni!

 – mondta.

A tizenhárom esztendős nagylány kérdésünkre hozzátette, odahaza több sportágban is járatos, a jövőjét pedig rend-, vagy honvédelmi területen képzeli el, így aztán neki meg sem kottyant a szászbereki „hadi” tábori lét.

A sportcsarnok szomszédságában álló Kolping Katolikus Általános Iskola udvarán felállított sátortábor lakói ottjártunkkor épp ebédeltek a Kolping Közösségi Házban, majd menetdallal kísérve masíroztak át a sportcsarnokba, ahol a záró- és búcsúünnepséget rendezték meg. Kovács Imre ezredes köszöntötte a táborlakókat, majd átadta az elismeréseket. Egedi Balázs Rolandnak például egy bordó barett sapkát, ami a hét legeredményesebb és legjobb táborozójának járt. A sátorbontás után a hallgatókat szüleik vitték haza, de szemükben ott lobogott a visszatérés vágyának tüze...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában