Szúnyoggyérítés

2023.07.01. 15:30

Hamarosan irtják a szúnyogokat Tiszatenyőn

Július 4-én, keddi napon, a napnyugta utáni órákban földi-kémiai módszerrel irtják majd a szúnyogokat Tiszatenyőn.

Molnár-Révész Erika

Illusztráció

Forrás: MW archív

Fotó: Mészáros János

Az alkalmazott készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Ennek ellenére a lakosságnak azt javasolják, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a kint szárított ruhákat, a kezelés napján gyűjtsék össze, vagy takarják le. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában ajánlott az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt javasolt megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében nem szabad tartózkodni.

A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként kérik, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vizeket, ugyanis a szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák.

Nem megfelelő időjárás esetén a kezelést július 5-én vagy 6-án végzik el, ugyanebben a napszakban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában