Gyérítés

2023.07.22. 16:30

Hamarosan irtják a szúnyogokat Törökszentmiklóson

Földi-kémiai módszerrel irtják a szúnyogokat hamarosan Törökszentmiklóson, a napnyugta utáni órákban. A készítmény csak az érzékenyebb rovarokra veszélyes.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Július 26-án, szerdán irtják a szúnyogokat Törökszentmiklóson, a napnyugta utáni órákban. Az alkalmazott készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Ennek ellenére a lakosságnak azt javasolják, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a kint szárított ruhákat, a kezelés napján gyűjtsék össze, vagy takarják le. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában ajánlott az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt javasolt megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében nem szabad tartózkodni.

A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként kérik, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vizeket, ugyanis a szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák.

Rossz idő esetén a kezelést július 27-én vagy 28-án ugyanebben a napszakban végzik el.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában