Gyérítés

2023.07.29. 09:00

Hamarosan irtják a szúnyogot Fegyverneken is

Amennyiben az időjárás engedi, hétfőn irtják a csípős szúnyogot Fegyverneken, a kezelést földi-kémai úton végzik.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Bús Csaba

Július 31-én, hétfőn irtják a szúnyogot Fegyverneken, az országos központi szúnyoggyérítés keretein belül. A földi-kémiai kezelést a napnyugta utáni órákban hajtják végre. Az alkalmazott készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Ennek ellenére a lakosságnak azt javasolják, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a kint szárított ruhákat, a kezelés napján gyűjtsék össze, vagy takarják le. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában ajánlott az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt javasolt megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében nem szabad tartózkodni.

A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként kérik, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vizeket, ugyanis a szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák.

Amennyiben az időjárás ezen a napon nem engedi az irtást, a kezelést augusztus elsején kedden, vagy augusztus másodikán, szerdán végzik el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában