Felvételi ponthatárok

2023.07.25. 07:30

Hamarosan kiderül, ki tanulhat tovább a Szolnok Campuson

Már csak néhány nap és kiderülnek a felvételi ponthatárok, így az is, hogy ki, hol folytathatja tanulmányait. A Debreceni Egyetem Szolnok Campusát közel hétszázan jelölték meg első helyen.

Pakainé Pusztai Nóra

A Szolnok Campus képzéseire idén már közel hétszázan jelentkeztek első helyen

Fotó: Mészáros János

A Szolnok Campus Debreceni Egyetemhez csatlakozása pozitív változásokat hozott az intézmény életében.

Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő közösségi oldalán közzétett videóban elmondta, a Szolnok Campus képzéseire idén már közel hétszázan jelentkeztek első helyen, ez a szám tavaly háromszázhatvanegy volt.

– A jelentkezések nagyarányú növekedésének oka, hogy olyan képzéseket indítanak, amik a munkaerőpiaci igényekre jó választ adnak, illetve találkoznak a hallgatói elvárásokkal – fogalmazott.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az idei felvételi eljárásban először lehetett jelentkezni szakvédőnő mesterképzésre vagy például szociális alapszakra. A legnépszerűbbek még mindig az ápolás és betegellátás, valamint a kereskedelem és marketing. Szolnok támogatja a vármegyéből érkező diákokat, a közgyűlés ösztöndíj pályázat kiírásáról döntött. Július 26-án kiderülnek a ponthatárok, így az is ki folytathatja Szolnokon a tanulmányait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában