Vérszívók

2023.07.24. 14:30

Irtják a szúnyogokat Fegyverneken

Hétfőn, a napnyugta utáni órákban gyérítik a szúnyogokat Fegyverneken, amennyiben az idő megengedi a kezelést.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Július 24-én hétfőn, földi-kémiai szúnyoggyérítést végzenek Fegyverneken, a napnyugta utáni órákban. Az alkalmazott készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik. Ennek ellenére a lakosságnak azt javasolják, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a kint szárított ruhákat, a kezelés napján gyűjtsék össze, vagy takarják le. 

A kezelés idejére és az azt követő 1 órában ajánlott az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt javasolt megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében nem szabad tartózkodni. 

A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként kérik, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vizeket, ugyanis a szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák.

Amennyiben az időjárás kedvezőtlen, a kezelést július 25-én kedden, vagy július 26-án, szerdán végzik el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában