Hónapokig készültek rá

2023.07.17. 15:30

Két napra elegendő fellépő színesítette az inokai falunap programját

A rekkenő hőség sem tántorította el a Tiszainoka lakosait és a környékbelieket, hogy hétvégén egy jó hangulatú falunapra gyűljenek össze. A rendezvényt huszonharmadik alkalommal tartották meg, az évek alatt olyannyira kinőtte magát, hogy már szinte fesztiválnak számít. A fellépők a színpad mellett sorakoztak, különféle produkciókkal készültek.

Pakainé Pusztai Nóra

Kiss Erzsébet Eliza polgármester is remekül szórakozott

Fotó: Mészáros János

A művelődési ház előtti téren hétfőn már csak összecsukott padok és kupacba halmozott székek hirdették a szombati falunapot. A rendezvényre hónapokon át készültek, a fellépőket szinte felsorolni is nehéz. Nemcsak a programok szervezése sok energia, de az is, hogy ilyenkor az egész falut rendbe teszik. Az elszármazottak kritikusan figyelik az utcákat, így a szervezők jelszava, hogy legyen olyan rendben minden, ahogy lennie kell. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az idei év díszítési ötletét a méhecskék adták. Két szalmabálából kialakított mosolygós rovar fogadta a falu határában az érkezőket.

– Úgy tűnik, hogy ez már egy fesztivál. Annyi program van, hogy két napra is elegendő lenne. Sokan felajánlásból jöttek – mondta a pakolás közben Kiss Erzsébet Eliza polgármester.

A falunapra az ország minden pontjáról érkeztek.

– Majd háromszáz borítékot küldök ki, szinte mindenkinek megvan a címe, aki egykor Inokán élt, őket is meg szoktam hívni, sokan el is jönnek – emelte ki.

Már délelőtt, a főzőversenyen is megtelt a művelődési ház előtti tér egy része.

– Egy gombostűt sem lehetett leejteni. Tizenöt csapat bográcsában főttek a finomabbnál finomabb ételek, a zsűrinek idén is nehéz dolga volt. Végül a cigányosan elkészített paprikás krumplit a csülökpörkölt előzte meg – utalt az ínycsiklandozó ételekre.

A falunapon több mint ezren fordultak meg. A gördülékeny lebonyolításhoz az egyre inkább összeszokott csapat is hozzájárult, még az sem okozott gondot, hogy néhány percre elment az áram.

Huszadik alkalommal szerveztem falunapot, ennyien még talán sohasem voltak

– mondta Kiss Erzsébet Eliza, aki hétfőn délelőtt a pakolási munkákat is koordinálta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában