Közlekedés

2023.07.15. 18:05

Leszakadt felsővezeték miatt jelentősen megnőtt a menetidő a ceglédi vonalon

A felsővezeték-szakadás és a pályakarbantartás miatt nem járnak a vonatok a Cegléd és Ceglédbercel-Cserő között. A vasúttársaság pótlóbuszokat rendelt.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Leszakadt a felsővezeték Cegléd és Ceglédbercel-Cserő között az egyik vágány felett, a másikon pedig pályakarbantartás miatt szünetel a forgalom; a ceglédi vonalon ezért jelentősen nő a menetidő – írja az MTI.

A MÁVINFORM tájékoztatása szerint a felsővezeték-szakadás és a pályakarbantartás miatt nem járnak a vonatok a két állomás között. A vasúttársaság pótlóbuszokat rendelt.

A Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony és a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon kimaradó vagy rövidebb útvonalon közlekedő járatokra, és jelentősen, 60-120 perccel hosszabb eljutási időkre kell számítani. A helyreállítás ideje bizonytalan.

A torlódások és késések csökkentése érdekében a Z50-es jelzésű vonatok csak Albertirsáig közlekednek és onnan fordulnak vissza a Nyugati pályaudvar felé. A Tokaj, a Nyírség és a Napfény InterCity-k, valamint a Záhonyba tartó balatoni expresszvonatok (Szabolcsi Tekergő, Aranypart) Szolnok-Újszász felé, kerülő útvonalon – Zugló, Kőbánya-Kispest, Ferihegy, Cegléd és Abony érintése nélkül – közlekednek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában