Munkálatok

2023.07.05. 12:00

Szobáról szobára költöztetik a tiszasasi idősotthon lakóit a felújítás idején

Megkezdődött az idősek otthonának felújítása Tiszasason. Bár a bontás kezdetekor kiderültek a korábbi kivitelezés hibái, ezeket orvosolva jól haladnak a munkálatokkal.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Két hete zajlik az Alkony Gondozási Központ Idősek Klubja és Bentlakásos Otthonának felújítása, sikeres volt a közbeszerzés.

– Több ízben építették az ingatlant, a bontás megkezdése után sorra derültek ki a korábbi kivitelezés rossz műszaki megoldásai, ezeket folyamatosan orvosolni kell – mondta Vágner István polgármester.

A felújításról szobáról szobára haladnak.

– A dolgozók részéről komoly logisztika a bentlakók költöztetése, de így legalább mindenki az épületben maradhat – fogalmazott.

Új fűtési rendszert építenek ki, a nyílászárókat is kicserélik, az ütemtervek szerint haladnak.

– Időközben néhány tervezési hiba is felmerült, ezeket kezeljük, szeptember közepére a fűtés- és a napelem-rendszer kiépítése elkészül. Ezután, amikor már nincs kánikula, következhet a kőporozás és a nemes vakolat – sorolta.

A pincét, a padlást és a falakat is szigetelik, a beruházásra összesen százötvenmillió forintot költhet az önkormányzat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában