Fejlesztés

2023.07.13. 07:00

Több mint 300 millió forintból újulnak meg utak Jászberényben

A munkavégzés ideje alatt átmeneti útlezárásokra, forgalmirend-változásra kell számítani.

Illés Anita

A nyolc utcát érintő felújítási munkálatok a Nádor utcát is érintik

Fotó: Pesti József

Belterületi utak fejlesztésére 250 millió forintot nyert a jászberényi önkormányzat a TOP Plusz programban. A nyolc utcát érintő felújítási munkálatok részleteit július 11-én projektnyitó rendezvényen ismertették a polgármesteri hivatal dísztermében. Hegyi István, a városfejlesztési iroda vezetője elmondta: a beruházás összköltsége várhatóan eléri majd a 320 millió forintot, melyhez az önerőt az önkormányzat biztosította. Budai Lóránt polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy régen várt útfejlesztés valósulhat meg Jászberényben, a munkálatok ideje alatt kérte a lakosság türelmét.

A munkavégzéssel érintett utcák: Nádor utca, Táncsics Mihály utca, Mészáros Lázár utca, Réz utca, Rácz Aladár utca, Riszner József sétány, Tarnay Alajos utca, Madách Imre utca. A projekt keretében útburkolatok, járdaburkolatok újulnak meg, korszerűsítik a kapcsolódó közműveket és két új gyalogátkelőhelyet alakítanak ki. A munkavégzés ütemtervét Lehoczky György, a kivitelező Szolnok Aszfalt Kft. ügyvezetője vázolta. A munkavégzés átmeneti útlezárásokkal, illetve forgalmirend-változásokkal jár.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában