Alapképesítést szerezhetnek

2023.07.26. 17:25

Ugorhatnak is a bátor fiatalok a szolnoki ejtőernyős táborban – galériával

Turnusonként húsz-húsz, összesen nyolcvan fiatal kadét vehet részt ezen a nyáron a szolnoki ejtőernyős táborban. Szervezője a Honvédelmi Sportegyesület Szolnok (HOSESZ), melynek tevékenységét – ezzel együtt az ejtőernyős tábort is – a Honvédelmi Sportszövetség támogatja.

Köllő Judit

Mára 135 középiskola diákjai csatlakoztak a kadétprogramhoz

Fotó: Nagy Balázs

Az ejtőernyős tábor elsődleges célja, hogy a résztvevő fiatalok megismerjék a Magyar Honvédséget, a katonai ejtőernyős hivatást, emellett ejtőernyős alapképesítést szerezzenek.

A szolnoki sportrepülőtéren zajló tábort szerdán Simicskó István is meglátogatta. A Honvédelmi Sportszövetség elnöke, egykori honvédelmi miniszter hangsúlyozta: 2017-ben alig három középiskolával állt szerződésben a Magyar Honvédség, mára viszont 135 középiskola diákjai csatlakoztak a kadétprogramhoz.

– Az ilyesfajta táborok három évtizedes hiányt pótolnak – fejtette ki Simicskó István az ejtőernyős tábor sajtónyilvános napján. – Minden honvédelmi táborban arra törekszünk, hogy közösséget építsünk, és átadjuk a hazaszeretet érzését. Azt gondolom, hogy az itt helytálló fiatalokban kellő bátorság és életerő rejlik, hiszen 1000-1200 méter magasból bizony nem egyszerű leugrani...

A fiatalok közül többen első repülésüket hajtják végre a szolnoki tábor során.

– Gyermekkorom óta érdekel a honvédség, kíváncsi voltam, hogyan működik – tette hozzá az ejtőernyős tábor egyik résztvevője, Tóth Mátyás. – Ha minden jól megy, a tábor során életem első ugrását is végre fogom hajtani. Örömmel és kíváncsisággal tölt el a várakozás – tette hozzá izgatottan a lelkes kadét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában