Megméretés

2023.07.23. 18:49

Újra megrendezik a pontyfogó kupát Fegyverneken

Még a Dunántúlról is jönnek versenyzők, az idei Alsóréti Holt-Tisza Pontyfogó Kupára Fegyvernekre, ami egyre népszerűbb a horgászok körében. Az őszi megmérettetésre lezárult a jelentkezés, beteltek a helyek. 

Molnár-Révész Erika

Az eddigi rekord egy 16,75 kilogrammos ponty, és egy 18 kilogrammos amur

Forrás: Beküldött fotó

Szeptember 13. és 17. között immár harmadik alkalommal rendezi meg az Alsóréti Holt-Tisza Pontyfogó Kupa nevű, 96 órás bojlis horgászversenyt a Fegyverneki Városüzemeltetési Intézmény.

A verseny célja a holtág népszerűsítése, emellett horgászbaráti kapcsolatok kialakításának elősegítése, valamint a „Fogd meg és engedd vissza" horgászszemlélet minél szélesebb körű megismertetése

 – tájékoztatott Huber József, intézményvezető.

Mint elmondta, a verseny nagyon népszerű a horgászok körében. A meghirdetést követő egy órán belül már több mint 10 csapat jelentkezett, és a végén nem tudtak minden nevezést elfogadni. A maximálisan fogadható 21 hely két nap alatt betelt.

– A versenyzők nagy része Fegyvernekről és a környékbeli településekről nevezett, mint Szolnok, Törökszentmiklós, Kuncsorba, de például Püspökladányból, Vecsésről sőt, még a Dunántúlról, Székesfehérvárról is érkezik csapat. Ezek nagy része barátok és családok, de van olyan nevező, aki horgászboltot képvisel – sorolta. Hozzátette, a verseny értékelése a megfogott ponty és amurok összsúlya alapján történik, de díjazzák a legnagyobb ponty és amur kifogóját is. Az eddigi versenyek rekordja egy 16,75 kilogrammos ponty és egy kereken 18 kilogrammos amur volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában