Galériával

2023.08.04. 12:20

Az összetartozás érzésével is gazdagodtak a szolnoki honvédelmi tábor résztvevői

Véget ért az MH Béketámogató Kiképző Központ által szervezett idei második „harcos” tematikájú honvédelmi tábor. A 15-18 év közötti fiataloknak lehetőségük adódott testközelből megismerkedni a Magyar Honvédséggel és megélni a csoporton belüli összetartozás érzését. Az első napon a felszerelések kiosztása és a körletek átvétele után a táborozók elsajátították a katonai rend és fegyelem, illetve az alaki fogások és mozdulatok szabályait, valamint megtanulták a térkép és a GPS használatát.

Köllő Judit

A zárórendezvényen öt napos munkájukért kaptak elismerést a fiatalok

Fotó: Nagy Balázs

A tábor zárórendezvényén különböző elismeréseket adtak át. Az egyéni és csapatversenyeken nyújott kimagasló teljesítménye miatt harmadik helyezést ért el Barna Máté, második helyen pedig Jandácsik Violetta végzett. A legkiválóbb táborozó díját pedig Kertész Máté kapta, aki pár mondatban hírportálunknak is összefoglalta tábori élményeit. 

– Azért jelentkeztem erre a programra, mert már a honvéd kadét programban is szerepeltem és úgy éreztem, ki szeretném próbálni magam más területen is – emelte ki a fiatal. – Nagyon jól éreztem magam ezalatt az öt nap alatt és a későbbiekben is szívesen jelentkezem majd ilyesfajta táborba. A célom az, hogy a tanulmányaimat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Honvédtisztképző karán folytassam.

Az „obsitok”, érmek és kupák átadásával véget ért az ötnapos tábor. Az eseményen a fiatal Loloma Kovács Matai Flavio kadét mentort is díjazták, aki a táborban tanúsított példamutató munkájáért elismerésben részesült.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában