Csillaghullás

2023.08.13. 09:30

Csücsök Partyval egybekötve lesték a Perseidákat Rákóczifalván

Idén is szerveztek Rákóczifalván közös hullócsillag vadászatot az Örök Ifjak.

Kovács Berta

A csillagles előtt még nyársalt is a társaság

Forrás: Beküldött fotó

Remek hangulatban élvezték péntek éjjel a csillaghullást mindazok, akik az Örök ifjak csoportja felhívásának eleget téve kilátogattak a Csücsökbe. A Közösen Rákóczifalváért Egyesület közösségi tere kiváló terepet biztosított a hullócsillagok megfigyeléséhez.

Mondi Béláné, az Örök Ifjak vezetője arról számolt be, már délután 16 órától elkezdtek szállingózni az érdeklődők. A felnőttek beszélgettek, a gyerekek lelkesen szaladgáltak a hangulatos környezetben, ahol még tavacskában úszkáló halakat is láthattak. A délután folyamán közös nyársaláson megoldották a vacsora kérdését is, a gyerekek a szalonna után pillecukrot is pirítottak.

Szürkületkor a szervezők még egy játékba is bevonták az ifjú korosztályt: fényes csillagokat rejtettek el a fűben, amit a gyerekek lázasan keresgéltek.

Mikor besötétedett, mindenki bevackolódott a magával hozott plédekre, fekvő alkalmatosságokra és kémlelte az egyébként csillagnézéshez tökéletes, derült égboltot. Ha valaki megpillantott egy felfénylő meteort, örömsikítással jelezte, így a többiek sem maradtak le a látványról.

Mint Mondi Béláné hangsúlyozta, nagyon jó hangulatúra sikerült barátokkal, családtagokkal, szomszédokkal közösen eltöltött este. Tavaly is nagyon szép, derült égboltot fogta ki, csak akkor a Hold fénye zavarta kissé a megfigyelést.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában