Galériával

2023.08.11. 10:30

Emléktáblát avattak id. Bedekovich Lőrinc és fiai tiszteletére Jászfényszarun

Az eseményen méltatták a Bedekovich család jeles személyiségeinek munkásságát.

Illés Anita

A Szent Erzsébet Közösség Ház főhomlokzatán kapott helyet az emléktábla

Fotó: Pesti József

A megalakulásának 30. évfordulóját ünneplő jászfényszarui Bedekovich Lőrinc Népiskolai Társaság csütörtökön délután emléktáblát avatott névadójának id. Bedekovich Lőrinc, a Jászkun Kerület földmérője és fiai, Bedekovich Vencel Jászfényszaru főjegyzője és ifj. Bedekovich Lőrinc, a Jász Kerület mérnöke, Jászfényszaru főbírája tiszteletére.

Az eseményen Kovács Béláné Pető Magdolna a társaság elnöke, Kiss Gábor regnáló jászkapitány, Borbás Zoltán a vármegyei közgyűlés alelnöke mondott köszöntőt. Dr. Farkas Kristóf Vince történész avatóbeszédében felidézte a Bedekovich család történetét, id. Bedekovich Lőrinc és fiai életét és munkásságát.

A Szent Erzsébet Közösségi Ház főhomlokzatán elhelyezett emléktáblát Kovács Béláné Pető Magdolna, Tamus Angéla a népfőiskola titkára, dr. Farkas Kristóf Vince és Horváth Gergő, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Levéltár igazgatóhelyettese leplezték le. Miután Kiss Gábor plébános, érseki tanácsos megáldotta az emléktáblát, a résztvevők koszorúkat helyeztek el id. Bedekovich Lőrinc és fiai tiszteletére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában