Kisújszállás

2023.08.04. 12:30

Harminchat nap alatt tette meg az El Caminót, kiállításon mutatja be ott készült képeit

Gyalogol, jegyzetel és fotóz is a közgazdász.

Daróczi Erzsébet

Horváth Péter a képei előtt

Fotó: Daróczi Erzsébet

A Piculás Civilházban láthatóak az El Caminó-s fotói Horváth Péter közgazdásznak, helyi városvédőnek. 

A közgazdász fiatalember most marketingterületen dolgozik. Túrázni egyetemista kora óta jár, így érlelődött meg benne a zarándokút teljesítése, amit Kisújról nem járt még más végig tudomása szerint. 

– Mondtam a főnökömnek, hogy itt a felmondásom, nem várom el, hogy a cég a hóbortjaimat tolerálja, ő azonban támogatott, ma is ott dolgozom – kezdi Péter, aki az utat egy magyar fia­talemberrel kezdte meg, akivel támogatták egymást. 

– Én tolmácsolásban, ő pedig az első mélypontomon túljutni segített, az első nap azt éreztem, az a nyomorult hegytető csak nem akar közelebb jönni, de eszem ágában sem volt ezért visszafordulni. 

Egy külföldi futballcsapat rajongója vagyok, jó darabig egy olasz fiatalemberrel baktattam, akiről kiderült, ő is ennek a csapatnak szurkol, aztán az is, hogy ifistaként azokkal a futballistenekkel játszott együtt, akiken felnőttem. Ebből a találkozásból barátság lett. 

Az út során az embernek jöttek a jobbnál jobb gondolatai, nagyon bánom, hogy csak néhányat jegyeztem le az útikönyvembe. Nem is gondoltam, hogy milyen érzéseket tud előhozni belőlem ez az út. A 15 kilós hátizsákkal elindulni szörnyű nagy marhaság volt, de az ember addig pakol a hátizsákba, amíg fér, jó szokás szerint – mondja viccesen Péter, aki élelmiszert nem sokat vitt, mert az úton végig olyan kiépített infrastruktúra van, mint a balatoni bringakörön. 

Harminchat nap alatt tette meg az utat, a legnagyobb napi szintkülönbség 1200 méter volt. 

Akkora élmény volt, hogy háromszor is visszamennék más útvonalakon. Egy stoptáblára angolul ezt írta valaki: soha ne hagyd abba a sétát! 

– ez lett az én életem mottója is a kerékpározás mellett. 

Végigjártam az Országos, a Dél-dunántúli és a Balatoni Kéktúrát, már csak az alföldi hiányzik. Olyan csodákat tartogatnak a magyar hegyek is, hogy az elmondhatatlan. Szeretnék kerékpárral a Rajna mentén is tekerni egyet, és Argentínába is elutazni, egyedül. Édesanyámmal már jártam Marokkóban is, oda társas úton mentünk, de az útjaimat magam szervezem - árulta el Péter. Daróczi E. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában