Rendezvény

2023.08.22. 16:00

Haza-nézőbe jöttek Jászkarajenő egykori lakói

Ezúttal is Jászkarajenőre várták a faluból elszármazott helyieket. A Haza-néző nevű rendezvény idén is kiváló apropót teremtett arra, hogy kellemes hangulatban beszélgessenek, nosztalgiázzanak a Dél-Pest vármegyei község szülöttei.

Hartai Gergely

Rengeteg érdeklődőt vonzott a faluközpontban rendezett esemény

Forrás: Karai Örömút Egyesület Facebook-oldala

A közelmúltban rendezte meg Haza-néző elnevezésű eseményét a falu, amelyen a településről elszármazottak gyűltek össze, hogy egy jó hangulatú program keretében osszák meg gondolataikat egymással. A hagyománnyá vált találkozóról Palya István polgármester elmondta: Jászkarajenő messze földre került szülötteit ilyenkor gyakran kérik fel, hogy meséljék el eddigi életútjukat, hiszen sokan szép pályát futottak be.

Tanárokat, mérnököket, orvosokat adtunk az országnak, amely arról árulkodik, hogy régen is jó alapokat kaptak itt a fiataljaink. Hazánk, sőt a világ számos pontján élnek olyan emberek, akik innen származnak 

– fogalmazott a polgármester.

Mint megtudhattuk, a rendezvény emelkedett hangulatát szentmise adta, melyet a római katolikus templomban celebrált Szolnok korábbi, Érsekvadkert jelenlegi plébánosa, Máthé György atya.

– Úgy döntöttünk, hogy ezúttal őt kérjük fel a misézésre, és nagy örömünkre szívesen vállalta – zárta szavait Palya István.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában