Galériával és videóval

2023.08.20. 11:15

Jászfényszaru kiváló szakembereit díjazták a Szent István-napi díszünnepségen

Hagyományőrző, kulturális műsor színesítette a rendezvényt.

Illés Anita

Szent István-napi díszünnepséget tartottak szombaton Jászfényszarun

Fotó: Pesti József

Díszünnepséget tartottak nemzeti ünnepünk előestéjén Jászfényszarun, a Petőfi Sándor Művelődési Házban. 

– Megkülönböztetett tisztelettel és szeretettel készültünk idén Magyarország születésnapjára, hiszen Jászfényszaru újbóli várossá avatásának harmincadik és az ipari park megalapításának huszonötödik évfordulóját is ünnepeljük. Szent István király ünnepén szívből jövő kívánságom a városnak, a térségnek, hazánknak és a világnak, hogy „Adj békét Uram!” – fogalmazott köszöntőjében Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester.

 

Szent István király olyan kősziklára építette Magyarországot, mint Péter apostol a Római Anyaszentegyházat. Magyarország születésnapját ünnepelve feltesszük magunknak a kérdést, hogy méltó követői vagyunk-e az államalapítónak, aki a türelem, az alázat jegyében gyakorolta a hatalmat, amely példaképül szolgálhat az utókor számára

 – hangsúlyozta ünnepi beszédében Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője. 

Mint mondta, Jászfényszarun nem érezheti senki a hatalom adta különbséget a városvezető és a lakók között, a polgármester asszonyt és képviselőtársait, a hivatalvezetést nem a hatalom arroganciája, hanem a szolgálat alázata vezérli. 

– A hit, a közösséghez való tartozás érzése a mai napig erős, egyenes gerincként tartja úgy a magyar nemzetet, mint Jászfényszaru városát – fűzte hozzá. 

A honatya emlékeztetett, hogy a magyar nemzet az elmúlt századokban mindig kilábalt a bajból, a nehéz időkben ma is Szent István öröksége ad erőt, hitet. 

A köszöntők után Kiss Gábor esperes plébános, címzetes érseki tanácsos, plébános megszentelte az új kenyeret. A ceremónián közreműködött Ézsiás István emeritus jászkapitány, a helyi gazdák képviseletében pedig Szabóné Dávid Erika és Ézsiás Flóra. A képviselő-testület, a polgármesteri hivatal és a lakosok nevében Győri János Bertalan alpolgármester köszöntötte Győriné dr. Czeglédi Mártát, aki az Év polgármestere lett Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében. Hagyományosan a díszünnepség keretében adták át a település fejlődése érdekében, a kulturális és közösségi életben végzett kimagasló munkáért járó városi kitüntetéseket és tárgyjutalmakat. Az ünnepséget verses, zenés, táncos előadások gazdagították.

„Jászfényszaruért kitüntető emlékérmet” vehetett át:

Illés Péter humánpolitikai menedzser, a projektiroda vezetője és Nagy Józsefné magyar nyelv és irodalom, történelem szakos tanár.

A „köz szolgálatáért kitüntetésben részesült:

Bakóné Kovács Ildikó köztisztviselő, Bujdosó Katalin könyvtárvezető, Fáczán Izabella tanító, Huber István, a GAMESZ munkatársa, Nagy Ildikó könyvtáros, Penczner Sándorné tanító.

„Köszönet az évekért” kitüntető díjat kapott a GAMESZ több volt munkatársa: 

Dobák Péter, Fózer László, Menczel László, Török Imre, Vancsik István, valamint Gulyás Imre tanár.

Díszoklevélben és éremkitüntetésben részesült:

Cserhát Ágnes televíziós műsorvezető, szerkesztő, oktató, Csomor Csilla színművésznő, Dankó Zoltán építész, Szabó Krisztina opera-művésznő, Versegi László, a Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. ügyvezetője, Zsámboki Zsolt műsorvezető, szerkesztő.

Tárgyjutalmat vehetett át:

Baranyi József, Czeglédi Imre, Csaba János, Dobák Gáborné, Ézsiás István, Ézsiás József, Glonczi Rudolf, Johancsik István, Johancsikné Pető Rozália, Horváth László, Mezei Tamás, Mészáros Tibor, Ördög János, Ördögné Balla Margit és fiai, Péter János, Szilágyi László, Urbán Csaba, Vassné Ocskó-Soós Melinda és Veigl József.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában