Galériával

2023.08.12. 14:30

Két év után ismét ezren úszták vagy evezték át a Tisza-tavat

Napsütésben és egyre melegedőbb vízben teljesítették a távot a Tisza-tó átevezést és átúszást az esemény résztvevői szombaton Abádszalóktól indulva. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) közösen 2021-ben hívta életre az eseményt, amelyen akkor mintegy ezer induló vállalta, hogy átevezi vagy átússza Magyarország második legnagyobb állóvizét.

Mészáros Géza

A ragyogó időjárási körülmények között és ragyogó hangulatban telt esemény végén a pihentető lubickolásé volt a főszerep

Fotó: Mészáros János

A hangulat már a rajt előtti pillanatokban is fergeteges volt, noha néhányan tartottak attól, hogy hidegebb lesz a víz, mint amiben ideális az úszás. De végül mindenki vállalta a megméretést és a megmártózást… 

Közel 1000 merész vállalkozó és 250 hajóegység indult útnak.

Miklósa Erika, a Magyar Szent István-renddel kitüntetett, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar koloratúrszoprán opera-énekesnő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a Tisza-tó nagykövet-asszonya indítására közel ezer vállalkozó szellemű hölgy és úr, fiatalabbak és korosodóbbak vágtak neki a hullámoknak. Az átevezők bármilyen kézzel hajtható vízi járművel, például kajakkal, kenuval, SUP-pal, sárkányhajóval, csónakkal a strandtól indulva, egy Kiskörei fordulóval, ugyanoda visszaérve nyolc kilométert teljesítettek. 

Azok, akik inkább az úszást választották, 3,6 kilométert tettek meg az Abádi-öbölben. A két útvonal nem keresztezte egymást, így többen voltak, akik mindkét kihívást teljesítették. Miklósa Erika például Hubai Imrével, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei közgyűlés elnökével, egy csónakban evezve startoltak és értek célba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában