Élménynap

2023.08.25. 15:00

Piknikkel aktivizálja magát a RepTár a szeptember eleji Szolnok napján

Újra üzembe helyezik a régi Indóház hajdani állomását, ahová a nosztalgiavonat érkezik.

Mészáros Géza

A RepTár udvarán lézerharc-pályán játszhatnak gyermekek

Forrás: Beküldött fotó

A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum születésének hetedik évfordulóján, szeptember 2-án „Piknikezz a repülőgépek árnyékában!” címmel nyárbúcsúztató bulit rendez az Indóház úti parkjában – adta hírül hírportálunknak a társaság.

Mint közzétették, a meglévő élményelemek (4D-mozi, MiG-29-szimulátor, Jak-52, MiG-21 és Szojuz-35 Pilótapontok, 3D-karika, Csúszópálya) mellett további számos különleges program várja a látogatókat.

Beszállókártyával különleges gépekbe engednek betekintést, amelyekbe más alkalomkor nincs lehetőség. Ezen a napon megnyílnak a Mi-8 és Mi-4 típusú helikopterek, valamint a Li-2T „Teve” csapatszállító gép is.

A látványos Darumadár adta fantasztikus repülés élményét idén is mindenki díjmentesen élheti át. E napon madártávlatból, több tízméteres magasságból csodálható meg a RepTár és környéke.

A nap folyamán többször beindítanak egy AS-62 típusú repülőgépmotort, amely típus, az An-2-es repülőgépben, azaz az Ancsában működött.

A Vagonszínpadon egy gyermekelőadás szórakoztatja a kisgyermekes családokat. A Ládafia Bábszínház „Az ördög kilenc kérdése” című előadását kényelmes nyugágyakon, színes napernyők árnyékában tekinthetik meg.

A RepTár udvarán lézerharc-pályán játszhatnak gyermekek, felnőttek, amely tökéletes helyszíne a csapatszellem, a gondolkodás és a vezetési készség fejlesztésének.

Idén 176. születésnapját ünnepli a valamikori pályaudvar fogadóépülete, az Indóház, ma Magyarország legrégebbi állomásépülete, jelenleg a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum fogadószárnya. Ez alkalomból a Budapest Nyugati pályaudvarról nosztalgia-szerelvény érkezik Szolnok vasútállomásra, melyet az idén 60 éves NOHAB-mozdony bevontat a RepTár mögötti vágányra, amelynek várható időpontja 11:45.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában