Szent Jakab napi falunap

2023.08.02. 13:30

Testvértelepülési megállapodást kötött Jászjákóhalma és az erdélyi Csíkszentdomokos

Hagyományosan július utolsó hétvégéjén rendezték meg a Szent Jakab napi falunapot.

Illés Anita

Az AB/CD formáció is a húrok közé csapott a jákóhalmi falunapon

Fotó: Pesti József

Vidámság, megható pillanatok és felhőtlen szórakozás jellemezte a helyi közösségek ünnepét, melyen az erdélyi Csíkszentdomokos delegációja is részt vett.

Július 28-án, pénteken írta alá Terjéki Tünde, Jászjákóhalma és Karda Róbert, Csíkszentdomokos polgármestere a testvértelepülési megállapodást. Szombaton kakasszóra ébredt a falu apraja-nagyja, hiszen a jászberényi Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesülete kiállítása és kakaskukorékoló versenye indította a napot. 

A testvértelepülési együttműködést Terjéki Tünde, Jászjákóhalma és Karda Róbert, Csíkszentdomokos polgármestere írta alá a polgármesteri hivatalban
Forrás: Terjéki Tünde facebook-oldala

A falunapi kavalkád minden korosztálynak tartalmas kikapcsolódási lehetőséget kínált. A nap folyamán a Községi Népdalkör Jászjákóhalma Egyesület lélekemelő dalcsokorral, Fodor Dénes hangulatos nosztalgia műsorral örvendeztette meg a közönséget. A helyi óvodások és iskolások hagyományőrző előadással léptek színpadra. 

Az ünnepélyes megnyitón Pócs János országgyűlési képviselő, Terjéki Tünde és Karda Róbert mondott köszöntőt, majd átadták a községi kitüntetéseket. A képviselő-testület döntése alapján az önkormányzat ebben az évben „Jászjákóhalma Díszpolgára” címet adományozott Lékó Béla Sándorné nyugdíjas iskolaigazgató, pedagógus, a település volt alpolgármestere részére. 

A „Jászjákóhalma Községért Kitüntetést” Lékó Imre Istvánné nyugdíjas óvodavezető, óvodapedagógus kapta. Este zumba party mozgatta meg a táncolni, ugrálni vágyókat, de volt AB/CD, Kerozin és Edda Forever koncert is. Vasárnap búcsúi szentmisét és Gazdaköri Dalostalálkozót tartottak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában