Galériával

2023.08.21. 16:16

Túlélési ismeretekkel is gazdagodtak a fiatalok a jászberényi honvédelmi táborban

Véget ért a MH 3. Területvédelmi Ezred 68. vitéz Horgos Dezső Területvédelmi Zászlóalj negyedik, egyben utolsó harcos tematikájú honvédelmi tábora, melyet augusztus 14. és 18. között Jászberényben rendeztek meg.

Illés Anita

Katonai bemutatót tartottak a fiatalok a táborzáró rendezvényen Jászberényben

Fotó: Pesti József

A táborlakó 12-15 közötti fiatalok a heti a programok során térképészeti, harcászati, túlélési, egészségügyi, önvédelmi, fegyver, valamint egyéni álcázási ismeretekkel gazdagodtak. 

A legnagyobb sikere az akadálypálya leküzdését, lézer- és Air Soft lövészetet tartalmazó csapatversenyeknek volt. A táborba a Szent László Hadosztály Honvéd Hagyományőrző Egyesület is ellátogatott, tagjai közreműködésével a fiatalok korhű fegyvereket, egyenruhákat és katonai használati tárgyakat tekinthettek meg. A szülők és a meghívott vendégek jelenlétében tartott táborzáró rendezvényen a fiatalok bemutatták a hét folyamán elsajátított alaki fogásokat. 

Menetelés közben katonaindulót énekeltek, amellyel a közösen megszerzett élmények által összekovácsolódott szellemiséget fejezték ki. Lukács Róbert alezredes, az MH 3. Területvédelmi Ezred törzsfőnöke gratulált a táborozók egész hetes helytállásához és köszönetet mondott a jászberényi önkormányzatnak az együttműködésért, amellyel segítették a hazafias és honvédelmi nevelés népszerűsítését. Köszöntője után érmeket és okleveleket adott át a táborozók részére. A legjobban teljesítő, legfegyelmezettebb táborozónak járó bordó barett sapkát Varga Dávid vehette át. Budai Lóránt polgármester köszöntőjében a honvédelmi nevelés fontosságáról, a hadsereg és a társadalom aktív kapcsolatáról beszélt. A rendezvény végén, a területvédelmi zászlóalj idei utolsó honvédelmi táborában, ünnepélyesen levonták a táborzászlót, amelynek jövőre is meghatározó szerepe lesz a honvédelmi tábori szezon megnyitásában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában