Megemlékezés

2023.08.17. 18:30

Új, fényes érmet kapott a szolnoki sírhelyén nyugvó öreg olimpikon, Kellner Gyula

A család köszönetet mond mindazoknak, akik a maratoni futásban mindmáig egyetlen magyar olimpiai dobogós helyezést elért dédpapa emlékét és szolnoki sírhelyét gondozzák.

Mészáros Géza

Uliczikné Szabó Krisztina, a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola marketing munkatársa új, fényes éremre cserélte a tavaly „átadott”, s azóta kifakult medált Kellner Gyula szolnoki sírhelyén

Fotó: Mészáros Géza

A napokban volt 83 esztendeje, hogy az 1896-os első újkori nyári ötkarikás játékokon harmadik helyezést elért, Budapesten született Kellner Gyula 1940-ben, Szolnokon elhunyt. Sírja a város Kőrösi úti református temetőjében található, melynek gondozását a családtagokon kívül, Gutai István újságíró kezdeményezésére, helyi sportbarátok viselik.

Tavaly, Kellner Gyula születésének 151. évfordulóján, április 11-én unokájának özvegye és dédunokája, továbbá a Magyar Olimpiai Bizottság képviselői, illetve helyi sportbarátok koszorúzták meg az olimpikon sírhelyét. Idén halálának nyolcvanharmadik évfordulóján a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola képviselője és e sorok írója látogatta meg Kellner Gyula nyughelyét, amelyen egy új, fényes medálra cserélték a megkopott tavalyit. 
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában