Rendezvény

2023.08.10. 08:30

Ünnepélyesen megnyitották a jubileumi Kárpát-Haza konferenciát Jászberényben

Az összefogást, együttműködését erősíti a háromnapos rendezvény.

Illés Anita

Ünnepélyes megnyitóval kezdődött a X. Kárpát-Haza konferencia a Déryné Rendezvényházban

Fotó: Pesti József

Hagyományőrző, kulturális műsor, termékbemutató nyitotta meg a X. Kárpát-Haza Kulturális és Gazdasági Konferenciát szerdán Jászberényben, a Déryné Rendezvényházban. A Csángó Fesztivál Alapítvány és a Kárpát-Haza Klub háromnapos rendezvénye idén is lehetőséget biztosít az anyaországi és a külhoni gazdasági szereplők, kulturális közösségek párbeszédére, a kapcsolatépítésre, valamint az összetartozás erősítésére. 

Az ünnepélyes megnyitó kezdetén felcsendült a magyar és a székely himnusz, a csángó himnuszt Petrás Mária Prima Primissima és Magyar Örökség díjas népdalénekes, iparművész énekelte el. Áldást és imát mondott a békéért Mező István, nagytiszteletű református lelkész és Szabó József László, plébános. Az eseményen dr. Péterbencze Anikó néprajzkutató, a Csángó Fesztivál társalapítója, Pócs János a Jászság országgyűlési képviselője, Budai Lóránt Jászberény polgármestere és Papp Imre, a Kárpát-Haza Klub elnöke, a Csángó Fesztivál alapítója köszöntötte a jelenlévőket, majd bemutatkoztak a meghívott határon túli vállalkozások, szervezetek. 

Petrás Mária, Prima Primissima és Magyar Örökség díjas népdalénekes előadásában csendült fel a csángó himnusz

A rendezvényt a Jászsági Hagyományőrző Egylet műsora, Pénzes Tivadar tekerőlantos előadása, Papp Máté Bence és a kisFricskák produkciója színesítette. Csütörtökön agrárgazdasági szakmai előadásokkal folytatódik a konferencia.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában