Szoljon podcast

2023.09.27. 15:30

A szépkorúak világnapjára emlékeztek a szolnoki Vízpart körúti idősek otthonában – videóval

Az idősek világnapja alkalmából a Vízpart körúti idősek otthonában ünnepi rendezvényt szerveztek, melynek keretében bemutatták az Emlékezés parkjába telepített új eszközöket is. A szerda délelőtti eseményre dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester is ellátogatott.

Hartai Gergely

A Vízpart körúti idősek otthonának lakói élvezték az ünnepséget

Forrás: Hartai Gergely

Az Alzheimer-világnap és az idősek világnapja alkalmából nagyszabású ünnepséget szervezett szerdán a Vízpart körúti idősek otthona. A programnak az intézmény festői helyszíne, az Emlékezés parkja adott otthont. Elhangzott, az őszi időszak két jeles napot is rejt, amelyek a szépkorúakra irányítják a fiatalabb generáció figyelmét: szeptember 21. az Alzheimer-kór világnapja, október elseje pedig az időseké.

Horváth Erika intézményvezető ünnepi gondolatai között elmondta: az elmúlt időszakban rengeteg fejlesztés valósult meg a parkban. Itt említhető például a helyszín rönkhintája, amelyet pályázati pénzből vásároltak meg. Kialakítottak továbbá egy múltidéző vitrint is, amelynek gyűjteményét folyamatosan cserélik.

– Sok munka van ebben csodás parkban, mely az intézményben dolgozók óriási összefogását dicséri – hangsúlyozta az igazgató, aki arról is beszámolt, hogy a zöldövezetet az otthonban élő idősek és demensek számára alakították ki.

A programon Szolnok és térségének országgyűlési képviselője is beszédét mondott. Dr. Kállai Mária kiemelte: köszönet illeti az otthon munkatársait azért, hogy a jeles eseményekről évről évre megemlékeznek.

– Azt gondolom, az idősgondozásban elengedhetetlenül fontos a család, az ellátórendszerek és a szakemberek közötti kapcsolat. Az egészségügyi, a kulturális, és a sportszakemberek egyaránt sokat tehetnek azért, hogy minél aktívabban éljük idős napjainkat. A mai nap fókusza ez az intézmény, amely csodálatos környezetben helyezkedik el. Ez az a pillanat, amikor köszönetet kell mondanunk az itt lakóknak sok évtizedes munkájukért, amellyel gazdagították családjaikat, közösségeiket – fogalmazott a képviselő.

Ezt követően Szalay Ferenc polgármester kapott szót, aki szerint alapvetés, hogy az idősek ellátása a lehető legmagasabb szinten legyen a városban. Mint mondta, a vármegyeszékhely nem állhat le az ellátás fejlesztésével. Annál is inkább, mivel a Vízpart körúti otthonban nagyjából négyszázan élnek, és körülbelül ekkora a várólista is.

– Köszönet minden munkatársnak, akik az intézményben szívvel-lélekkel dolgoznak a másikért. Az ő munkájukra születni kell – összegezte szavait a városvezető. 

A podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában