Jászkunság

2023.09.06. 12:31

Először vezetett le szülést a mentésirányító, aki az anyát és a babáját is megmentette

Minden percek alatt történt, a kismama már nem juthatott el a kórházba.

Szoljon.hu

Kovács Lili mentésirányító telefonon keresztül segítette a kismamát

Forrás: Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala

Különleges segélyhívás futott be kedden az Országos Mentőszolgálat szolnoki irányítócsoportjához. A 30 év körüli, 41 hetes terhes nőnek Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei otthonában kezdődtek meg a fájásai. Az asszony még gyorsan le akart fürödni, ám az események hirtelen felgyorsultak, így a család mentőt hívott, adta hírül közösségi oldalán az OMSZ.

Kovács Lili mentésirányító azonnal több egységet riasztott a helyszínre, majd egy pillanatra sem hagyta magára a vonalban várakozó kismamát, lépésről lépésre vezette, mit is kell az adott pillanatban tenni. A fiatal mentésirányító első alkalommal vezetett le szülést telefonon keresztül, de pontos utasításai, megnyugtató hangja és bíztató szavai segítségével az édesanya mindössze néhány perc alatt világra segítette harmadik gyermekét, aki rögtön fel is sírt. 

A mentőegységek közben már úton voltak, s perceken belül a helyszínre értek. Azonnal megkezdték a boldog édesanya és az újszülött, a kis Virág ellátását, így végül mindkettejüket stabil állapotban szállíthatták kórházba. 

A közösségi oldalon közzétett bejegyzésében az OMSZ boldog és egészséges életet kívánt a picinek, a szülőknek és a mentésben résztvevőknek pedig szívből gratulált a szervezet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában