Megemlékezés

2023.09.27. 14:00

Emléktáblát avattak néhai polgármesterük emlékére Kőröstetétlenen

Méltó emléket állított egykori polgármesterének Kőröstetétlen. A tavaly elhunyt Pásztor Imre emléktábláját ünnepélyes keretek között avatták fel a községházánál.

Hartai Gergely

Pásztor Imre polgármesterre emlékezett a minap a kisközség

Forrás: Beküldött fotó

Emléktáblát avattak a héten a falu korábbi polgármesterének, Pásztor Imrének tiszteletére. A mementót a községháza falán helyezték el.

– Éppen egy éve kaptuk a lesújtó hírt néhai polgármesterünk haláláról, amely mindannyiunkat mélyen megrázott. Ma azért gyűltünk össze, hogy rá emlékezzünk, és emléktáblát avassunk a tiszteletére – kezdte beszédét a település polgármestere. 

Pásztor Roland hozzátette: a tábla gondolata már tavaly megfogalmazódott az egyik képviselő-testületi ülésen, az elképzelést Földi László, Cegléd és térségének országgyűlési képviselője is támogatta.

Pásztor Imre 1998 és 2022 között hat cikluson át vezette a mintegy nyolcszáz lelkes települést.

– Nevéhez fűződik többek között a helyi szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése, a művelődési ház, az iskola, az óvoda, az orvosi rendelő, a vízmű, valamint a községháza felújítása. Szintén hozzá köthető a műfüves futballpálya megépítése és az ökumenikus imaház kialakítása. Polgármestersége idején létesült játszótér, illetve ő kezdeményezte a falu glóbuszának cseréjét is – hangsúlyozta a kisközség jelenlegi vezetője.

– Az emléktábla elsősorban nem nekünk készült, hanem a jövő tetétleni lakosainak, a következő generációnak. Ezért álljon itt, az önkormányzat épületének falán ez a tábla, és őrizze hosszú ideig Pásztor Imre emlékét – zárta gondolatait a polgármester.

A rendezvényre ellátogatott Földi László országgyűlési képviselő is, az emléktáblát Molnár Péter római katolikus plébános és Sőreg Norbert református lelkész áldotta meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában