Szakképzési workshop

2023.09.14. 13:24

„Fontos, hogy megfelelő szakembereket adjunk az utókornak” – a jövőről is szó esett a szolnoki fórumon

Szakmai fórumot tartott csütörtökön délelőtt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a Debreceni Egyetem Szolnok Campusán.

Köllő Judit

Mátyus Mihály, aki a már érvényben lévő szakképzési jogszabályokat ismertette előadásában

Fotó: Nagy Balázs

A szakképzési workshop keretében dr. Sziráki András, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte a résztvevőket. A rendezvényen a képzésekkel kapcsolatos aktualitásokról esett szó.

– Kifejezetten fontos, hogy megfelelő szakembereket neveljünk és adjunk az utókornak, akik tudásuknak köszönhetően gyarapítják majd a gazdaságot – szögezte le köszöntőjében dr. Sziráki András. – Az elmúlt évek nehézségei ellenére a vállalkozók továbbra is kitartóan teszik a dolgukat, és ezen akadályok mellett is jól teljesítenek.

A köszönőt követően Mátyus Mihály, a Kulturális és Innovációs Minisztérium Szakképzési Szabályozási és Intézményirányítási Főosztály vezetője ismertette a már érvényben lévő szakképzési jogszabályokat, később pedig a megváltozott duális képzés kamarai gyakorlatáról esett szó, melyet Vörös-Gubicza Zsanett, az Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és szakképzési igazgatója vázolt. 

Ezt követően pedig dr. Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke beszélt a vizsgaközpontok működéséről és feladatairól. 

A szakmai fórum zárásaként pedig Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye pályaorientációs kínálatát vázolták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában