Rendezvény

2023.09.05. 16:00

Tengernyi program és sok-sok finomság várja a jubileumi Gulyásfesztivál látogatóit

Idén is a diákok főzőversenyével kezdődik meg a rendezvény.

Köllő Judit

Tasi Márton, a Tisza Táncegyüttes Művészeti Egyesület elnökségi tagja (balra), Papp Béla szervező, Szalay Ferenc polgármester, Csányi Sándor ötletgazda és Hegyiné Mladoniczki Éva, a Szandaszőlősi Általános Iskola igazgatónője tartottak sajtótájékoztatót kedden

Fotó: Mészáros János

Az immár 25 éves Gulyásfesztivál idei rendezvényeinek ad otthont hétvégén a szolnoki Tiszaliget  – jelentették be a Squash Klubban tartott sajtótájékoztatón kedden délelőtt. 

– Emlékszem, volt olyan rendezvényünk amikor egy gombostűt sem lehetett leejteni a fesztiválon – idézte fel korábbi tapasztalatait Szalay Ferenc polgármester. – Azt gondolom, a szervezőki idén is színvonalas programokkal várják az érdeklődőket. 

Mint az eseményen elhangzott, az egész hétvégén át tartó rendezvény a diákok főzőversenyével kezdődik szeptember 8-án reggel nyolc órakor, másnap pedig a felnőttek bizonyíthatják, milyen finomságokat tudnak készíteni a bográcsban. A szombati ünnepélyes megnyitó után a Tisza Táncegyüttes produkcióival, gyermekjátékokkal és előadásokkal, valamint színpadi beszélgetéssel várják a látogatókat, az esti jó hangulatról pedig koncertek gondoskodnak.  

A sajtótájékoztatón Csányi Sándor, a fesztivál ötletgazdája kiemelte: mindig is szeretett volna valami maradandót alkotni a városnak, amire akár az utókor is szívesen emlékezik majd. Hozzátette: úgy érzi, mindez mára megvalósult.

A rendezvény fiataloknak szóló főzőversenyén a Szolnoki Tankerületi Központ minden általános iskolája képviselteti magát. Ezt már Hegyiné Mladoniczki Éva emelte ki a sajtótájékoztatón. A Szandaszőlősi Általános Iskola igazgatónője rámutatott: ez azt jelenti, hogy 9 iskola 20 csapatának mintegy 600 diákja vesz részt a pénteki programon.

Az idei lesz a 25. Szolnoki Gulyásfesztivál
Fotó: Mészáros János

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában