Szolnok

2023.09.25. 18:30

Ingyen felmérethették egészségi állapotukat

Szív- és érrendszeri szűrőprogramra várták hétfőn Szolnok déli városrészének lakóit.

Kovács Berta

Bordásné Ignácz Ildikó a jelentkezők vérnyomását is megmérte

Fotó: Mészáros János

Szűrővizsgálatokra várták a megyeközpont déli városrészében élő családokat hétfő délután a Csillag-Cserhaj Szolgáltató Pontra, az Újvárosi Fejlesztő Iroda (UFI) szervezésében.

Dr. Molnár Beáta, az UFI-t működtető Contact Mentálhigénés Konzultációs Szolgálat elnöke elmondta, az iroda minden évben hangsúlyt helyez az egészségmegőrzésre, ennek jegyében szűrővizsgálatokat is szerveznek Szolnok leszakadó városrészében élőknek, a mostani is egy ilyen alkalom volt. A programba bevonták Bordásné Ignácz Ildikót, a vármegyei kormányhivatal egészségfejlesztő munkatársát is.

A szív- és érrendszeri vizsgálatokra folyamatosan érkeztek az érdeklődők, férfiak nők, egyaránt. Elsősorban azok a lakosok vettek részt az eseményen, akiknek gondot okoz eljutni egy nagyobb szűrőprogramra. A résztvevők képet kaphattak vérnyomásukról, testtömegindexükről, megmérethették vércukor- és koleszterinszintjüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában