Esemény

2023.09.21. 20:07

Ismét a Bori csapat nyerte az árokszállási főzőversenyt

Az elmúlt hétvégén zajlott Jászárokszálláson az első Jász tusa és káposztafőző verseny.

Pesti József

Jó volt a hangulat

Fotó: Pesti József

Azt eddig is tudtuk, hogy káposztából változatos ételeket lehet a konyhában előállítani. Ezt az állítást mi sem bizonyítja jobban, miszerint az árokszállási főzőversenyen mind a 15 csapat más-más ételkülönlegességgel próbálta a zsűri ízlelőbimbóját meggyőzni. A már hagyományosnak mondható erdélyi lucskoskáposzta mellett olyan fantázianevekkel ellátott ételek is főttek a bográcsokban, mint a cigány, a batyus, a kovászos vagy éppen a túrós káposzta. A gasztronómiai versenyen azonban a Bori csapat harasztos parasztkáposztája bizonyult a legjobbnak.

Érdekesség, hogy a nyári lecsófőző versenyen is ők állhattak fel a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára.

Amíg a gimnázium udvarán kondérokban rotyogtak az ínycsiklandozó ételek, addig a tűztől egy kicsit távolabb tízpróbás virtuskodás zajlott. Az izgalmas, szórakoztató versenyen nem hiányozhatott az ügyesség, a gyorsaság, az erő, no meg persze a szerencse sem, melyen végül a Zentai Ablak kft. brigádja legyőzhetetlennek bizonyult.

A tervek szerint a szervezők szeretnék jövőre tovább bővíteni ezt a kezdeményezést, mely idén remek hangulatban telt el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában