2023.09.21. 20:07
Ismét a Bori csapat nyerte az árokszállási főzőversenyt
Az elmúlt hétvégén zajlott Jászárokszálláson az első Jász tusa és káposztafőző verseny.
Jó volt a hangulat
Fotó: Pesti József
Azt eddig is tudtuk, hogy káposztából változatos ételeket lehet a konyhában előállítani. Ezt az állítást mi sem bizonyítja jobban, miszerint az árokszállási főzőversenyen mind a 15 csapat más-más ételkülönlegességgel próbálta a zsűri ízlelőbimbóját meggyőzni. A már hagyományosnak mondható erdélyi lucskoskáposzta mellett olyan fantázianevekkel ellátott ételek is főttek a bográcsokban, mint a cigány, a batyus, a kovászos vagy éppen a túrós káposzta. A gasztronómiai versenyen azonban a Bori csapat harasztos parasztkáposztája bizonyult a legjobbnak.
Érdekesség, hogy a nyári lecsófőző versenyen is ők állhattak fel a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára.
Amíg a gimnázium udvarán kondérokban rotyogtak az ínycsiklandozó ételek, addig a tűztől egy kicsit távolabb tízpróbás virtuskodás zajlott. Az izgalmas, szórakoztató versenyen nem hiányozhatott az ügyesség, a gyorsaság, az erő, no meg persze a szerencse sem, melyen végül a Zentai Ablak kft. brigádja legyőzhetetlennek bizonyult.
A tervek szerint a szervezők szeretnék jövőre tovább bővíteni ezt a kezdeményezést, mely idén remek hangulatban telt el.