Költségvetés

2023.09.26. 09:00

Jövőre is biztosítja a hátrányos helyzetű tanulók anyagi támogatását Tiszafüred

Az ösztöndíjpályázat jövő évi fordulójához történő csatlakozás érdekében biztosítják majd a pénzügyi fedezetet a következő évi költségvetésben.

Köllő Judit

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A korábbi önkormányzati és magánberuházói kezdeményezésre indított településrendezési eljárás keretében ismét módosul a Helyi Építési Szabályzat. 

Emellett újabb településrendezési tervmódosításról is döntöttek a képviselő-testületi ülésen a 34-es számú főút burkolatának megerősítése és a párhuzamos kerékpárút tervezése kapcsán, továbbá a kialakult településszerkezet és a természetközeli településrészek állapotának megőrzése érdekében. 

Az önkormányzat a korábbi évekhez hasonlóan 2024-ben is csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj programhoz, így a következő évben is lehetőség nyílik a hátrányos szociális helyzetű, utolsó éves középiskolás tanulók és a felsőoktatási képzésben részt vevő hallgatók pénzbeli támogatására. 

Az ösztöndíjpályázat jövő évi fordulójához történő csatlakozás érdekében biztosítják majd a pénzügyi fedezetet a következő évi költségvetésben. 
Sikeresen zárult két ajánlatkérés a tiszaörvényi Néprajzi és Helytörténeti Kiállítóhely és Látványraktár (régi óvoda épülete) temperáló fűtésének kialakítására, illetve vagyonvédelmi és kamerarendszerének telepítésére. 

A mintegy 3,6 millió forint összértékű beruházás fedezetét az önkormányzat önerőből biztosítja. 

Több pályázathoz kapcsolódóan további ajánlatkérésekre is sor került. 

A „Tiszafüred város csapadékvíz-elvezetése I. ütem” projekt esetében a vízjogi üzemeltetési engedély megszerzéséhez a hatósági eljárás lebonyolítása, valamint a vízkárelhárítási terv felülvizsgálata és aktualizálása; a „Tiszafüred belváros fejlesztése” projekt megvalósításához tervezői és műszaki ellenőri feladatok ellátása; a „Belterületi utak fejlesztése Tiszafüred városában” című pályázat kivitelezéséhez ugyancsak tervezői feladatok ellátása; a „Külterületi, helyi közutak fejlesztése” projekt esetében pedig projektmenedzseri tevékenység ellátása érdekében folytattak le eredményes ajánlat­kéréseket. 
Ezeket a tiszafüredi képviselő-testület tudomásul vette és jóvá is hagyta. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában