Honvédség

2023.09.14. 14:00

Különleges helyszínen rendeztek duatlonversenyt: a szolnoki helikopterek gurulóútján küzdöttek az indulók

A katonai kategóriákban a szolnoki MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár versenyzői, míg a civilek utánpótlás korosztályában szolnoki, martfűi és abonyi fiatalok jeleskedtek.

Mészáros Géza

A III. Honvéd Duatlon Kupa Szolnokon nem csupán a katonáknak, de a civil sportklubok fiataljai számára is remek versenylehetőséget biztosított

Fotó: Dalmadi Andrea

A Magyar Triatlon Szövetség által kiírt, illetve a Szolnoki Honvéd Sportegyesület és a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár által immáron harmadik alkalommal szervezett Honvéd Duatlon Kupára idén tíz kategóriában több mint kétszáz versenyző nevezett. A szolnoki helyőrségben a közelmúltban megtartott esemény megnyitóján dr. Bali Tamás ezredes, a helikopterdandár parancsnoka köszöntötte a megjelenteket.

A hagyományokhoz hűen a civil versenyszámok mellett rendezték meg ez évben is a Katona Országos Bajnokságot, melyen a „Speciál katona” távon kizárólag a Magyar Honvédség hivatásos, szerződéses, önkéntes tartalékos állományába tartozó katonák, honvéd középiskolások, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar hallgatói, valamint a honvédelmi alkalmazottak indulhattak. A verseny ‒ a katonai kupán túl ‒ helyt adott az országos utánpótlás ranglista bajnokságnak, illetve a felnőtt Sprint Amatőr Kupának is.

A szervezők úgy alakították ki a futás-kerékpározás-futás összetételű, néhány kilométeres versenytávokat, hogy a szolnoki helyőrség kifutópályájával párhuzamos, két kilométer hosszúságú „Delta” gurulóút biztosította a kerékpározás, míg az „India” és a „Kilo” gurulóutak a futás helyszíneit. A katonai kategóriákban a szolnoki MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár versenyzői, míg a civilek utánpótlás korosztályában szolnoki, martfűi és abonyi fiatalok jeleskedtek – adta hírül a Magyar Honvédség. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában