Döntés

2023.09.05. 10:58

Megválasztották a Vármegyei Etikai Bizottság tagjait

Tíztagú, orvosokból és diplomás egészségügyi dolgozókból álló etikai bizottság kezdi meg működését szeptemberben Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyében. Feladata, hogy első fokon eljárjon az orvosokkal szembeni szakmai-etikai kérdésekben.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Egy július elsejei rendelet szerint ezentúl közvetlenül, maguk közül választják ki az orvosok és diplomás egészségügyi dolgozók az úgynevezett Vármegyei Erikai Bizottság tagjait. A választást augusztus 7. és 11. között tartották vármegyénkben, melyen 26 jelölt közül választhattak a szavazásra jogosultak. Végül a legtöbb szavazatott kapott tíz orvos, illetve diplomás egészségügyi dolgozó került be a Vármegyei Etikai Bizottságba: dr. Baksay Beáta, dr. Berkóné Kővágó Erika, dr. Bíró Attila, dr. Farkas Béla, dr. Gáll Károly, dr. Kádár Sándor, dr. Mózer Erzsébet, dr. Póta Sándor, dr. Radics Szilvia és dr. Szénási Szilvia.

A bizottság tagjaiból esetenként létrehozott Vármegyei Etikai Tanács feladata az lesz, hogy első fokon eljárjon az orvosokkal szembeni szakmai-etikai kérdésekben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában