Koccintottak

2023.09.17. 16:14

Minden az ízletes cseresznyepálinkájukról szólt, tüzes nedűjüket ünnepelték Nagykörűben

Több százan koccintottak egyszerre Nagykörűben, ahol ezúttal a cseresznyepálinkát ünnepelték a hétvégén.

Rimóczi Ágnes

Pálinka felismerő versenyt is tartottak

Forrás: Nagykörűi Virágzástól Befőzésig Turisztikai Egyesület Facebook-oldala

„Pálinka, szerelmem, légy az enyém”. Na meg „Körű, de Nagykörű, hol az élet nagyszerű” A hétvégén mindkét dal felcsendült, nem máshol, mint Nagykörűben, ahol cseresznyepálinka-ünnepet tartottak. A szombati esemény bográcspartival kezdődött, melyen a csapatok szakácsai kitettek magukért, ízletes bográcsételeket készítettek. Fel is adták a leckét a „Gulyáskirálynak”, Csányi Sándornak, aki az egyszemélyes zsűri szerepét vállalta.

A délután kezdődő Pálinkás Körűi Piacon a vendégek zeneszó mellett vásárolhattak. Volt pálinka felismerő verseny a Bulyáki pálinkafőzde jóvoltából, mely után közel kétszáz vendég koccintott egyszerre a helyi nedű tiszteletére és egymás egészségére.

Az esemény bográcspartival kezdődött
Forrás: Nagykörűi Virágzástól Befőzésig Turisztikai Egyesület Facebook-oldala

Az esti koncert kiváló hangulatot varázsolt a piactérre, meglepetés-előadóként Baráth Attila, a falu színművész szülöttje is énekelt a közönség nagy örömére. Vasárnap a „szokásos” helyi piaccal várták az érdeklőket.

A szervező Nagykörűi Virágzástól Befőzésig Turisztikai Egyesület legközelebb október 14-én a Nagy Befőzés napjára invitálja a vendégeiket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában