Nemes tett

2023.09.20. 08:08

Motorháztető alól mentettek kiscicát Szolnokon

Szerencsésen alakult az autók között bújkáló kiscica sorsa Szolnokon. Mondok László, az NHSZ gépkocsivezetője munkatársával csalogatta ki a jószágot a motorháztető alól, majd be is fogadták. Egyelőre egyszerűen csak a Cicus nevet viseli a szürke állat.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Az egyik közösségi oldalon osztottak meg egy fotót az elmúlt napokban egy bajba jutott kiscicáról. A bejegyzés szerint az állat a szolnoki Ady Endre úton pakoló egyik fekete autó motorházteteje alá szorult.

A kis kukákat ürítette a munkatársam, amikor megláttam egy macskát az autók között, az egyik alá be is szaladt, nem tudtuk kiszedni. Mentünk a dolgunkra, de csak nem hagyott nyugodni az állat sorsa 

– mondta Mondok László, az NHSZ gépkocsivezetője.

Körülbelül félóra múlva ugyanazon szakaszon haladtak el, akkor már az említett fekete autó motorháza alatt nyávogott a cica.

Egy autó motorháza alól mentették meg Cirmit
Forrás: Beküldött fotó

– Nem tudtuk kicsalogatni, végül a munkatársam a keréknél kiemelte. Sajnáltam volna elengedni, mert hasonló sors várt volna rá, még az is lehet, hogy elütötte volna egy autó. Úgy döntöttem, hazaviszem a gyerekeim nagy örömére – mesélte.

Az állatka 6-8 hetes lehet, egyelőre a Cirmi nevet kapta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában