Fejlesztés

2023.09.12. 06:55

Összefogással kerülnének fel a turisztika térképére a tiszazugi kistelepülések

Közös turisztikai fejlesztésben gondolkodik Cibakháza, Nagyrév, Tiszainoka és Tiszakürt. Összefogással lendítenék fel a vendégéjszakák számát, mindemellett programokat, kikapcsolódási lehetőségeket kínálnának. Jelenleg összegyűjtik a már meglévő attrakcióikat, hogy utána nekiállhassanak a következő lépések megtervezésének.

Pakainé Pusztai Nóra

Hegyes Zoltán, Cibakháza polgármestere a Gödör-Madárbarát parkban

Fotó: Pakainé Pusztai Nóra

A cibakházi önkormányzat komplex elképzelésekkel vágott bele a turizmus fellendítésébe, pályázati forrásból elkészülhetett a Gödör-Madárbarát park, melynek fejlesztésére további fedezetet nyertek.

– Igazából a következő lépcsőben gondolkodunk, és a konkrét turisztikai kérdéseknél a következő pályázati lehetőségek mentén arra a következtetésre jutottunk, szerencsésebb volna több településsel összefogásban megvalósítani azokat – mondta Hegyes Zoltán, Cibakháza polgármestere. Kezdeményezésére a térség néhány településével egyeztetésekbe fogtak.

– Nagyrévnél van a Holt-Tisza túlsó partja, illetve Tiszakürttel és Tiszainokával fogtunk bele, hogy a már meglévő turisztikai attrakciókat összegyűjtsük, később pedig a fejlesztési irányokat összehangoljuk – foglalta össze.

Az aktív turizmust fejlesztenék

A fürdőjéről híres Cserkeszőlő közelsége miatt nem strandokban, hanem egyéb lehetőségekben gondolkodnak, ami a kerékpáros és ökoturizmust fogja össze.

– Vannak olyan települések, amik szálláshelyek tekintetében előrébb járnak mint mi, a legutóbbi egyeztetésen Tiszakürtön meg is tekintettük azokat – magyarázta a közös munkáról. 

 

Közös szórólapot készítenek

Első körben a már meglévő lehetőségekről szórólapot készítenek, szeptember 23-án Szolnokon közös standon mutatkoznak be. Munkanévként a Cinkét választották.

– Úgy gondoltuk, hogy a települések kezdőbetűiből összeáll ez az elnevezés, ami a turisztikai mikrorégiónkat fogja össze. A cinke egyébként jelképez bennünket, hiszen kicsik vagyunk, de ez az apró szárnyas kisállat egyébként egy olyan kis életrevaló madár, aki télen a jég hátán is megél és ott is el tud boldogulni – emelte ki a névválasztásról.

Havonta tartanak megbeszélést a települések képviselői, így hangolják össze az ötleteket, lehetőségeket.

– A fő irány a kerékpáros turizmushoz szükséges infrastruktúra fejlesztése. Minden településnek megvan a maga elképzelése, az is, amit ehhez az együttműködéshez hozzá tudnak adni, így áll össze a közös munka – fogalmazott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában