Statisztika

2023.09.09. 13:00

Ötvenezer fürdőző látogatott ki nyáron a szolnoki Véső úti strandra

Bár néhány napig még szinte kánikula várható, a változékony nyári időjárás a strandolási kedven is meglátszott, a látogatószámot tekintve 10-20 százalékos visszaesésről számoltak be a jászkunsági strandokon. Szolnokon a Véső úti strandfürdő augusztus 31-én befejezte a nyári, szezonális nyitvatartását.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Mészáros János

Ábel István, a szolnoki Véső úti sportközpont létesítményvezetője érdeklődésünkre arról számolt be, hogy a még nem véglegesített adataik szerint az ez év május elsejétől augusztus 31-ig tartó nyári idény alatt több mint ötvenezer vendéget fogadtak.

– Ez a korábbi látogatói számhoz képest mintegy tíz százalékos visszaesést jelent, főleg az ez évi legmelegebb évszakot kísérő szélsőséges időjárásnak köszönhetően, miközben a bevétel elérte a tavalyi szintet – tudtuk meg a létesítményvezetőtől.

Ábel István elmondta azt is, hogy szeptember elsejétől, a téli üzemeltetésre történő átállás időpontjáig az élményelemek, továbbá a gyermekmedence és a „pipa” medence használaton kívül lesznek, és csak az úszómedence, a termálmedence és az ülőpados medence üzemel. A strandfürdő szeptember végéig 6 órától 20 óráig, október elsejét követően pedig 6 órától 18 óráig lesz nyitva. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában