Rendezvény

2023.09.16. 06:55

Számos programmal készülnek az autómentes napon Jászberényben

Szeptember 16-án, szombaton az 1998-ban létrehozott rendezvénysorozatra, az Európai Autómentes Napra várják a város lakosságát.

Pesti József

A nap folyamán lesz kerékpár-regisztráció is

Fotó: Pesti József

Magyarország 2002-ben csatlakozott az Európai Mobilitási Hét elnevezésű programhoz, melynek célja a környezettudatosság erősítése és a városlakók figyelmének felhívása a sokszor egészségtelen városi levegőre.

Jászberényben szeptember 16-án, szombaton reggel kerékpárral, négy helyszínről indulva gördülő bejárással kezdődik a nap. A résztvevők a Szentháromság térig tekernek majd.

A nap folyamán lesz közlekedésbiztonsági előadás, egészségügyi sátor, szűrővizsgálatok, kerékpár-regisztráció, sportági bemutatók, BSD Nemzetközi Kamionhúzó Kupa és Strongwoman Liga is. Ezen kívül különböző helyszíneken megrendezik a családi röpi-napot, a Kelet-Magyarország Funkcionális Fitnesz bajnokságot és XII. Jász Gimnasztika Kupát is. 

Kapcsolódó programként a jövő héten környezetvédelmi interaktív kiállítással várják a látogatókat a Bercsényi úti Ifjúsági Házban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában