Jó hír

2023.09.04. 14:40

Újra „iható víz” folyik Szolnok ártézi kútjaiból

A fúrt kutak üzemeltetésére vonatkozóan jogszabály rendelkezik arról, hogy a rendszereket meghatározott időszakonként vizsgálni kötelező.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A szolnoki Víz- és Csatornaművek Koncessziós Zrt. a honlapján keresztül is értesítette a lakosságot, hogy a Szolnok Ispán körúti ártézi kúthoz tartozó közkifolyók szeptember 4-től ismételten használhatók. A tájékoztatót a társaság a vízkivételi helyen is feltüntette.

A VCSM Zrt. Szolnokon nyolc, Rákóczifalván pedig egy ártézi kutat üzemeltet tartalék vízbázisként, valamint vízválaszték bővítés céljából. A fúrt kutak üzemeltetésére vonatkozóan jogszabály rendelkezik arról, hogy a rendszereket meghatározott időszakonként vizsgálni kötelező.

A szolgáltató a közelmúltban azt is jelezte, hogy a bevizsgálást követően immáron használhatóak a Kertvárosban a Napsugár úti, valamint Szandaszőlősön a Munkácsy úti ártézi kutak is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában