Beruházás

2023.09.09. 17:30

Várja az időseket az új napközi otthon Mezőtúron

Elkészült az új napközi otthon Mezőtúron. Ebben a hónapban már birtokba vehetik a Fóti utcai épületet a gondozottak.

Rimóczi Ágnes

Már szeptemberben megnyithatja kapuit az új napközi otthon Mezőtúron

Forrás: Szűcs Dániel Facebook-oldala

Elkészült a Fóti utcai idősek napközi otthona, ami fontos lépcsőfok az időskorúak és a fogyatékkal élők gondozásában Mezőtúron. A jó hírről a városvezető is beszámolt. 

– Örülök, hogy egy újabb modern és alacsony fenntartási költségű ingatlan áll majd az idősek rendelkezésére. A beruházás részeként az akadálymentes és korszerű ingatlan mellett megvalósult a zöld terület rendezése, valamint egy új mikrobuszt is beszereztünk, mely tovább szolgálja a gondozottak kényelmét – emelte ki Szűcs Dániel.

Az új épületben az idősek nappali ellátása mellett a felnőtt korú fogyatékkal élők gondozására is lehetőség lesz, csakúgy, mint a XVII. utcai idősek napközi otthonában. 

– A használatbavételi engedélyt megkaptuk, az üzemeltető Berettyó-Körös Többcélú Társulás elindította a működési engedély megszerzéséhez szükséges folyamatokat. Terveink szerint szeptemberben birtokba is vehetik az új épületet a gondozottak – emelte ki a polgármester, hozzátéve: folytatják a nyár elején megkezdett egyeztétéseket, tárgyalásokat a fogyatékkal élő gyermekek nevelése, oktatása témakörében is.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában