Szolnok

2023.09.02. 12:04

Véradásra buzdít az országos kezdeményezés

Több szervezet együttműködésének köszönhetően véradásokat szerveznek a napokban országszerte. A szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtárba – ezen akció keretében – szombaton várták az önkénteseket.

Hartai Gergely

Az eseményen felszólalt dr. Kállai Mária, Szolnok és térségének országgyűlési képviselője is

Fotó: Hartai Gergely

A Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkársága az Országos Vérellátó Szolgálattal, a Magyar Vöröskereszttel, illetve a Civil Közösségi Szolgáltató Központokkal együttműködésben rendezi meg a IX. Civil Véradást, amelyet szeptember 4. és 8. között szerveznek országszerte. Az akció sajtóeseményének szombaton délelőtt adott otthont a Verseghy Ferenc Könyvtár.

Az eseményen felszólalt dr. Kállai Mária, Szolnok és térségének országgyűlési képviselője is, aki véradásra bátorította a lakosságot. – A véradás értéke felbecsülhetetlen. Aki volt már beteg, vagy kinek a családtagja került bajba, az pontosan tudja, mekkora értéket képvisel a vér. Szívből kívánom, hogy hétfőtől az országos akcióban tovább nőjön majd a véradók száma – fogalmazott a képviselő.

A szolnoki véradásra ma délután öt óráig várják az önkénteseket a Verseghy Ferenc Könyvtárban. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában