Szoljon podcast

2023.10.10. 17:00

A fenntartható fejlődésről tartottak konferenciát Szolnokon

Tartalmas programon vehettek részt kedden azok a fiatalok, akik ellátogattak a szolnoki Galéria Étteremben rendezett Fenntarthatósági konferenciára. A Fiatalok a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány eseményére mintegy nyolcvanan érkeztek az ország számos pontjáról.

Hartai Gergely

A szolnoki összejövetel résztvevői érdekfeszítő előadásokat hallhattak egyebek mellett a fenntartható városokról és tevékenységük bemutatásáról, de szó esett a legújabb innovációkról is

Fotó: Nagy Balázs

Fenntarthatósági konferenciának adott otthont kedden a Galéria Étterem. A rendezvényt a Fiatalok a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány szervezte, amelynek fontos küldetése, hogy közös eszmecserére hívja az ország ifjúságát, és környezettudatos szemléletre ösztönözze őket. Programjuk hátteréről Molnár-Dobrai Csenge, a Fiatalok a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke érdeklődésünkre elmondta: 2019 óta foglalkoznak a legifjabb korosztály oktatásával, illetve a fenntarthatóság témájával.

– A mostanihoz hasonló eseményeinkre rengetegen látogatnak el, most például tizenhárom városból összesen nyolcvanan ékeztek hozzánk. A mai nap arról szól, hogy tartalmas előadásokat hallgassanak meg a résztvevők, hogy egészében lássák a fenntarthatóság témakörét – részletezte, majd arról is szót ejtett, hogy szervezetük az első osztályos kortól az egyetemig igyekszik interaktív formában megismertetni a fiatalokat a hulladékgazdálkodás és a fenntarthatóság jelentőségével. Ezenfelül vitafórumokat szerveznek, melynek legutóbb Székesfehérvár adott otthont.

A diákok a keddi rendezvényen érdekes előadásokat hallhattak egyebek mellett a fenntartható városokról és tevékenységük bemutatásáról, a környezetvédelmi innovációkról és a fiatalok helybetartása javaslatcsomagról.

A helyszínen azt is megtudhattuk, hogy az alapítványnak az idei esztendőben ez volt az utolsó nagy rendezvénye. Jövőre azonban újraindulnak a programok, melyek sorát várhatóan egy fenntarthatósági bál nyitja majd meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában