Sétarepülés

2023.10.24. 12:30

A szolnoki honvédkadétok lettek elsők a kihívásban, jutalomból egy Mi-17-esre szállhattak – videóval

Helikopteres sétarepülésen vehettek részt a szolnoki honvéd kollégium diákjai a napokban.

Mészáros Géza

A Szolnoki Honvéd Kollégium diákjai egy Mi-17 típusú helikopteren élményrepültek

Fotó: Rácz Tünde

A Magyar Honvédség megalakulásának 175. évfordulója tiszteletére, a honvéd kadétiskolákhoz intézett kihíváson első helyezést elért Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium (KK HKK) Szolnoki Honvéd Kollégium diákjai élményrepülésen vettek részt Szolnokon, az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál október 18-án – tájékoztatta hírportálunkat a Magyar Honvédség.

– Ti még nem katonák vagytok, de már csak egy hajszál választ el benneteket attól, hogy azok legyeteket. Mi pedig nagyon várunk titeket, mert ilyen emberekre van szüksége a magyar haderőnek! – ezekkel a szavakkal köszöntötte dr. Bali Tamás ezredes, dandárparancsnok a „Kadét kihívás” nyereményjátékon diadalmaskodó huszonhárom szolnoki kadétnövendéket, akik példamutató alaki bemutatójuk jutalmaként sétarepülésen vehettek részt a helikopterbázison.

A Magyar Honvédség megalakulásának 175. évfordulója alkalmából, hazánk katonai múltja előtt tisztelegve, a kadétiskolások körében tavasszal indult az a kihívás, amelynek során a növendékeknek alaki foglalkozást kellett tartaniuk városuk egyik ikonikus helyszínén. A diákoknak nem csak ennyi volt a feladatuk: az alaki fogások bemutatását mozgóképes formában kellett rögzíteniük. A verseny döntőjébe három középiskola – a csongrádi, a szekszárdi és a szolnoki – kadétjainak videói kerültek be a nyár végén. A győzelmet érő legtöbb voksot végül Jász-Nagykun-Szolnok vármegye székhelyének növendékei kapták az előző hónapban – adta hírül a Magyar Honvédség.

Az október 18-i találkozón dr. Bali Tamás ezredes, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár parancsnoka és Görbe Béla alezredes, az MH Béketámogató Kiképző Központ megbízott parancsnoka közösen nyújtották át a Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter által aláírt elismerő oklevelet Mádi Lajos alezredesnek, a KK HKK Szolnoki Honvéd Kollégium telephelyvezetőjének és Szécsi Gergő növendéknek, a szolnoki középiskolások osztályelsőjének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában