Látogatás

2023.10.23. 17:00

Az abonyi önkormányzat munkájával ismerkedtek a diákok

Végzős diákok vendégeskedtek a minap az abonyi városházán. A különleges eseményen Pető Zsolt polgármester ismertette meg a tanulókat az önkormányzat tevékenységével. A programon a nebulók is elmondhatták a település fejlesztésével kapcsolatos gondolataikat.

Hartai Gergely

Pető Zsolt polgármester (balról a második) az önkormányzat munkájáról beszélt a gyulais diákoknak

Forrás: Abony város hivatalos Facebook-oldala

Szerda délelőtt a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola AMI egyik végzős osztályát látta vendégül a városháza dísztermében és dolgozószobájában Pető Zsolt polgármester – számolt be a látogatásról Facebook-oldalán a városvezető. Mint írja, a települést érintő ügyekben nagyon aktívak voltak a diákok, sok okos javaslattal álltak elő.

A vendégség keretében szó esett a fejlesztésekről, a folyamatban lévő pályázatokról, valamint az intézmények fenntartásáról és a programok szervezéséről. A diákok több fejlesztési lehetőséget is felsoroltak, amelyek közül végül úgy gondolták, legfontosabb számukra egy kerékpárút megépítése. 

Pető Zsolt úgy fogalmazott: ő maga is támogatná azt az elképzelést, hogy Szolnok felé, a Tószegi út irányában épüljön kerékpárút, és így csatlakozhatnának a Tisza mentén, a Tisza-tó körül húzódó kerékpárúthoz.

A rendezvényen a testvértelepülési kapcsolatok fontosságáról, a választási rendszerről, valamint az önkormányzatiság legfontosabb tudnivalóiról is hallhattak a diákok.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában