Karcag

2023.10.13. 11:00

Az összetartásban rejlik a vasutasok ereje, fél évszázada megalapított klubjukat ünnepelték

Megalakulásának ötvenedik évfordulóját ünnepelte a minap a Karcagi Egyetértés Vasutas Nyugdíjas Egyesület. Schermann-né Kása Erzsébet elnök köszöntötte a megjelent helyi civil szervezetek vezetőit és a társklubokból érkezett képviselőket, majd felidézte a „Mi ötven évünk” történetét, melyből az utóbbi tizenhat az ő vezetésével zajlott.

Daróczi Erzsébet

Sokan eljöttek a találkozóra

Fotó: Daróczi Erzsébet

Az alkalmi fotókiállításon nyomon követhetőek is voltak azok a kirándulások, országjárások, a jó hangulatú főzések, amiről a beszámolóban szó esett. Arról is beszélt az elnök, hogy milyen jó volt, amikor még megvolt a saját klubhelyiségük. Jelenleg nincs állandó székhelyük, így nehezebb a rendszeres találkozók megszervezése. Az alapítók közül jelen volt a jubileumi ünnepségen Szilágyi Lajosné, akit külön is köszöntöttek. 

Sári Kovács Szilvia alpolgármester elismeréssel szólt a klub fél évszázados tevékenységéről. 

Az egyesületnek lehet még egyszer ötven éve, ha tagjai, vezetői továbbra is úgy teszik a dolgukat, ahogy elődjeik tették 

– vélte. 

Hiszen a nehéz időkben is egymás mellett álltak a tagok, akik ma is számíthatnak egymásra. A találkozókon, kirándulásokon jól érzik magukat, összetartanak és együvé valónak érzik magukat. Ebben van az ereje is az elmúlt ötven évnek, és ebben lesz a következőnek is 

– fogalmazott az alpolgármester, aki sok sikert kívánt a vezetőségnek, a tagságnak. 

A Vasutas Nyugdíjasok Országos Szövetsége nevében Borsi Sándorné alelnök köszöntötte a jubiláló szervezetet, hiszen nagy dolog, hogy ötven évet már megélt a karcagi egyesület. Ehhez a tagok részéről akarat, összefogás és szeretet kellett, és az, hogy egymásért éljenek és dolgozzanak. Ezt kívánta a jelenlévőknek a következő évekre is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában